Nieuwsbericht

CO2-Prestatieladder Handboek 3.0 gepubliceerd

12/06/2015

Per 10 juni 2015 heeft Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) Handboek 3.0 gepubliceerd voor de CO2-Prestatieladder. Met de publicatie van het nieuwe Handboek zijn de eisen duidelijker en scherper geformuleerd en is het onderscheidend vermogen vergroot.

In Handboek 3.0 zijn er doelstellingen per eis toegevoegd, is er een Maatregellijst geïntroduceerd om ambities en reductiedoelstellingen van bedrijven beter te beoordelen en te vergelijken en wordt op het hoogste niveau meer diepgang gegeven aan CO2-reductie in de keten. Daarnaast is de indeling van het handboek opgebouwd conform internationale normen en zijn teksten eenduidiger en scherper geformuleerd om de uniformiteit in de beoordeling te vergroten.

 

 De SKAO hanteert twee verschillende overgangsperioden:

Voor ladderbeoordelingen tot en met niveau 3, en voor ladderbeoordelingen op niveau 4 en 5. Voor ladderbeoordelingen op niveau 4 en 5 geldt een langere overgangsperiode, omdat de implementatie van wijzigingen van Handboek 2.2 naar 3.0 meer tijd vraagt.

  • Voor bedrijven op niveau 1, 2 of 3, geldt vanaf 10 juni 2015 een overgangsperiode van 3 maanden. Dit betekent dat vanaf 1 oktober 2015 alle ladderbeoordelingen (initiële, jaarlijkse en herbeoordeling) tot en met niveau 3, plaatsvinden op basis van Handboek 3.0.

  • Voor bedrijven op niveau 4 of 5 geldt vanaf 10 juni 2015 een overgangsperiode  van 12 maanden. Vanaf 10 juni 2016 vinden  alle ladderbeoordelingen (initiële, jaarlijkse en herbeoordeling) op niveau 4 en 5 plaats op basis van Handboek 3.0.

 Handboek 3.0 kunt u hier downloaden

 De wijzigingenlijst kunt u hier downloaden

 Klik hier voor de presentaties over Handboek 3.0

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Downloadversie VCA-checklist beschikbaar

06/02/2020

1/5
Please reload

Recente berichten