• SKAO

CO2-Prestatieladder Handboek 3.0 gepubliceerd

Bijgewerkt: 24 sep 2020


Per 10 juni 2015 heeft Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) Handboek 3.0 gepubliceerd voor de CO2-Prestatieladder. Met de publicatie van het nieuwe Handboek zijn de eisen duidelijker en scherper geformuleerd en is het onderscheidend vermogen vergroot.

In Handboek 3.0 zijn er doelstellingen per eis toegevoegd, is er een Maatregellijst geïntroduceerd om ambities en reductiedoelstellingen van bedrijven beter te beoordelen en te vergelijken en wordt op het hoogste niveau meer diepgang gegeven aan CO2-reductie in de keten. Daarnaast is de indeling van het handboek opgebouwd conform internationale normen en zijn teksten eenduidiger en scherper geformuleerd om de uniformiteit in de beoordeling te vergroten.

De SKAO hanteert twee verschillende overgangsperioden:

Voor ladderbeoordelingen tot en met niveau 3, en voor ladderbeoordelingen op niveau 4 en 5. Voor ladderbeoordelingen op niveau 4 en 5 geldt een langere overgangsperiode, omdat de implementatie van wijzigingen van Handboek 2.2 naar 3.0 meer tijd vraagt.

  • Voor bedrijven op niveau 1, 2 of 3, geldt vanaf 10 juni 2015 een overgangsperiode van 3 maanden. Dit betekent dat vanaf 1 oktober 2015 alle ladderbeoordelingen (initiële, jaarlijkse en herbeoordeling) tot en met niveau 3, plaatsvinden op basis van Handboek 3.0.

  • Voor bedrijven op niveau 4 of 5 geldt vanaf 10 juni 2015 een overgangsperiode van 12 maanden. Vanaf 10 juni 2016 vinden alle ladderbeoordelingen (initiële, jaarlijkse en herbeoordeling) op niveau 4 en 5 plaats op basis van Handboek 3.0.

Handboek 3.0 kunt u hier downloaden

De wijzigingenlijst kunt u hier downloaden

Klik hier voor de presentaties over Handboek 3.0

18 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Velserweg 14
1942 LD Beverwijk

Tel : 0251 - 222273
Mail: info@nckbv.nl